2015. március 29., vasárnap

Húsvéti Barilány
























Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db bio citrom reszelt héja és kifacsart leve

























Az összes hozzávalókat egy tálba öntjük, alaposan összedolgozzuk, sima masszát kell hogy kapjunk.

A bárány formát kivajazzuk, lisztezzük, majd beleöntjük a masszát.
A forma űrtartalma 1200 ml, a hozzávalókból egy bárány készíthető.

190 fokon egy órán át sütjük. (tű próba szükséges)

Mikor megsült a tésztánk talpára állítjuk a formánkat, kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formából.   Díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése